VET.in.UA - Ветеринарний інформаційний ресурс України
Хто володіє інформацією - володіє світом
новини публікації довідники законодавство препарати ветслужба
зробити стартовою  •  додати у вибране




Законодавча база
за типом документа:
Конституція
кодекси
закони
інструкції
положення
правила
вимоги
накази

за тематикою:
видача ветдокументів
ветеринарна інспекція
кордон і транспорт
тарифи
оплата праці
дозвільна система
охорона праці
молоко
м'ясо
ліцензування
ідентифікація
бджільництво
утримання тварин
кетамін і прекурсори
реорганізація


Новини

Директором державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветсанекспертизи призначено А.М.Головка

Директором ДНДІ з лабораторної діагностики та ВСЕ призначено А.М.Головка

Голосування
Чи потрібна реформа державної ветеринарної служби?

потрібно залишити лише райветуправління
залишити також районні ветлікарні
підрозділи райвет- лікарні реорганізувати в госпрозрахункові
подальша реформа не потрібна, службу залишити без змін
повернути попередню структуру служби (без управлінь в районах)


результати голосування

Прибрати/показати бокову панель законодавство \ видача ветдокументів \ обов`язковий мінімальний перелік досліджень




                                      ЗАТВЕРДЖЕНО
                                      Наказ Державного
                                      департаменту ветеринарної
                                      медицини
                                      Міністерства агарної
                                      політики України
                                      03.11.1998  N 16
                                      ( z0761-98 )
                                      (у редакції наказу
                                      Державного департаменту
                                      ветеринарної медицини
                                      від 18.11.2003  N 87)

                                      Зареєстровано в Міністерстві
                                      юстиції України
                                      28 квітня 2004 р.
                                      за N 549/9148


                 ОБОВ'ЯЗКОВИЙ МІНІМАЛЬНИЙ ПЕРЕЛІК
            досліджень сировини, продукції тваринного
        та рослинного походження, комбікормової сировини,
       комбікормів, вітамінних препаратів та ін., які слід
         проводити в державних лабораторіях ветеринарної
            медицини і за результатами яких видається
                   ветеринарне свідоцтво (ф-2)


----------------------------------------------------------------------------
|       |              |                    |  Допустимі  |                |
|   N   |Група         |Показники досліджень|  рівні,     |   Примітка     |
|  з/п  |продуктів     |                    |  мг/кг,     |                |
|       |              |                    |  не більше  |                |
|-------+--------------+--------------------+-------------+----------------|
|1      |М'ясо         |                    |             |                |
|       |й вироби      |                    |             |                |
|       |з м'яса       |                    |             |                |
|-------+--------------+--------------------+-------------+----------------|
|1.1    |М'ясо й       |Токсичні елементи:  |             |                |
|       |птиця свіжі,  |                    |             |                |
|       |охолоджені    |                    |             |                |
|       |та морожені   |                    |             |                |
|       |              |Свинець             |    0,5      |                |
|       |              |Кадмій              |    0,05     |                |
|       |              |Арсен               |    0,1      |                |
|       |              |Ртуть               |    0,03     |                |
|       |              |Мідь                |    5,0      |                |
|       |              |Цинк                |   70,0      |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |Пестициди:          |             |                |
|       |              |Базудин             |Не           |У м'ясі птиці   |
|       |              |                    |допускається |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |                    |   07        |У м'ясі         |
|       |              |                    |             |(у перерахунку  |
|       |              |                    |             |на жир)         |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |ГХЦГ гамма-ізомер   |    0,1      |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |ДДВФ                |Не           |                |
|       |              |                    |допускається |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |ДДТ та його         |    0,1      |                |
|       |              |метаболіти          |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |Карбофос            |Не           |                |
|       |              |                    |допускається |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |Метафос             |-"-          |                |
|       |              |Хлорофос            |-"-          |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |Мікотоксини:        |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |афлатоксин В1       |    0,005    |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |Антибіотики,        |             |Крім дикої      |
|       |              |од/г, не більше:    |             |птиці           |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |тетрациклінова      |Не           |<0,01           |
|       |              |група               |допускається |чутливість      |
|       |              |                    |             |методу          |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |гризин              |Не           |<0,5            |
|       |              |                    |допускається |-"-             |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |цинкбацітрацин      |Не           |<0,02           |
|       |              |                    |допускається |-"-             |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |Мікробіологічні     |             |                |
|       |              |показники:          |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|1.1.1  |М'ясо тварин  |                    |             |                |
|       |свіже,        |                    |             |                |
|       |охолоджене    |                    |             |                |
|       |та морожене   |                    |             |                |
|       |              |Мазки-відбитки      |Мікрофлора   |                |
|       |              |                    |відсутня або |                |
|       |              |                    |присутні по  |                |
|       |              |                    |одинокі коки |                |
|       |              |                    |або палички  |                |
|       |              |                    |      6      |                |
|       |              |КМАФАнМ,            |3 х 10-      |Яловичина       |
|       |              |КУО в 1 г,          |      7      |заморожена      |
|       |              |не більше           |3 х 10       |шматком         |
|       |              |                    |      6      |                |
|       |              |                    |5 х 10       |Телятина та     |
|       |              |                    |             |свинина,        |
|       |              |                    |             |заморожені      |
|       |              |                    |             |шматком         |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |БГКП (колі-форми),  |не більше    |L.monocytogenes |
|       |              |КУО в 1 г           |  3          |в 25 г не       |
|       |              |Патогенні           |10           |допускається    |
|       |              |мікроорганізми, у   |   25        |                |
|       |              |т. ч. сальмонели,   |             |                |
|       |              |маса продукту (г),  |             |                |
|       |              |у якій не           |             |                |
|       |              |допускаються        |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|1.1.2  |Тушки і       |                    |             |                |
|       |м'ясо птиці:  |                    |      4      |                |
|       |охолоджене    |КМАФАнМ, КУО в 1 г, |1 х 10       |                |
|       |              |не більше           |             |                |
|       |              |Патогенні           |   25        |L.monocytogenes |
|       |              |мікроорганізми, у   |             |в 25 г не       |
|       |              |т. ч. сальмонели,   |             |допускається    |
|       |              |маса продукту       |             |                |
|       |              |(г), у якій не      |             |                |
|       |              |допускаються        |             |                |
|       |заморожене    |КМАФАнМ, КУО в 1 г, |      5      |                |
|       |              |не більше           |1 х 10       |                |
|       |              |Патогенні, у т. ч.  |             |L.monocytogenes |
|       |              |сальмонели, маса    |   25        |в 25 г не       |
|       |              |продукту (г), у     |             |допускається    |
|       |              |якому не            |             |                |
|       |              |допускається        |             |                |
|       |фасоване,     |КМАФАнМ, КУО в 1,   |      5      |                |
|       |охолоджене,   |не більше           |5 х 10       |                |
|       |підморожене,  |                    |             |                |
|       |заморожене    |                    |             |                |
|       |              |Патогенні, у т. ч.  |   25        |L.monocytogenes |
|       |              |сальмонели, маса    |             |в 25 г не       |
|       |              |продукту (г), у     |             |допускається    |
|       |              |якому не            |             |                |
|       |              |допускається        |             |                |
|1.1.3  |Напівфабрикати|                    |             |                |
|       |з м'яса птиці |                    |             |                |
|       |натуральні:   |                    |             |                |
|       |              |                    |      5      |                |
|       |м'ясокісткові,|КМАФАнМ, КУО в 1 г, |1 х 10       |                |
|       |безкісткові   |не більше           |             |                |
|       |без           |                    |             |                |
|       |паніровки     |                    |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |Патогенні, у т. ч.  |   25        |L.monocytogenes |
|       |              |сальмонели, маса    |             |в 25 г не       |
|       |              |продукту (г), у     |             |допускається    |
|       |              |якому не            |             |                |
|       |              |допускається        |             |                |
|       |              |                    |      5      |                |
|       |м'ясокісткові,|КМАФАнМ, КУО в 1 г, |5 х 10       |                |
|       |безкісткові   |не більше           |             |                |
|       |в паніровці   |                    |             |                |
|       |зі спеціями,  |                    |             |                |
|       |з соусом,     |                    |             |                |
|       |мариновані    |                    |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |Патогенні, у т. ч.  |   25        |L.monocytogenes |
|       |              |сальмонели, маса    |             |в 25 г не       |
|       |              |продукту (г), у     |             |допускається    |
|       |              |якому не            |             |                |
|       |              |допускається        |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |м'ясо         |КМАФАнМ, КУО в 1 г, |      6      |                |
|       |кускове       |не більше           |1 х 10       |                |
|       |безкісткове   |                    |             |                |
|       |в блоках      |                    |             |                |
|       |              |Патогенні, у т. ч.  |   25        |L.monocytogenes |
|       |              |сальмонели, маса    |             |в 25 г не       |
|       |              |продукту (г), у     |             |допускається    |
|       |              |якому не            |             |                |
|       |              |допускається        |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |механічної    |КМАФАнМ, КУО в 1 г, |      6      |L.monocytogenes |
|       |обвалки       |не більше           |1 х 10       |в 25 г не       |
|       |охолоджене,   |                    |             |допускається    |
|       |заморожене в  |                    |             |                |
|       |блоках;       |                    |             |                |
|       |кістковий     |                    |             |                |
|       |залишок       |                    |             |                |
|       |охолоджений,  |                    |             |                |
|       |заморожений   |                    |             |                |
|       |в блоках;     |                    |             |                |
|       |напівфабрикат |                    |             |                |
|       |кістковий     |                    |             |                |
|       |заморожений   |                    |             |                |
|       |              |Патогенні, у т. ч.  |   25        |L.monocytogenes |
|       |              |сальмонели, маса    |             |в 25 г не       |
|       |              |продукту (г), у     |             |допускається    |
|       |              |якому не            |             |                |
|       |              |допускається        |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|1.1.4  |Шкіра птиці   |КМАФАнМ, КУО в 1 г, |      6      |                |
|       |              |не більше           |1 х 10       |                |
|       |              |Патогенні, у т. ч.  |             |L.monocytogenes |
|       |              |сальмонели, маса    |   25        |в 25 г не       |
|       |              |продукту (г), у     |             |допускається    |
|       |              |якому не            |             |                |
|       |              |допускається        |             |                |
|       |              |Радіонукліди,       |             |                |
|       |              |Бк/кг:              |             |                |
|       |              |цезій-137           |  200        |                |
|       |              |стронцій-90         |   20        |                |
|       |              |Паразитологічні     |             |                |
|       |              |дослідження:        |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |Трихінельоз         |Не           |                |
|       |              |                    |допускається |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |Цистицеркоз         |Не           |                |
|       |              |                    |допускається |                |
|       |              |                    |             |                |
|1.1.5  |Жир-сирець    |                    |             |                |
|       |яловичий,     |                    |             |                |
|       |свинячий,     |                    |             |                |
|       |баранячий та  |                    |             |                |
|       |інших         |                    |             |                |
|       |забійних      |                    |             |                |
|       |тварин        |                    |             |                |
|       |(охолоджений, |                    |             |                |
|       |заморожений), |                    |             |                |
|       |шпик          |                    |             |                |
|       |свинячий,     |                    |             |                |
|       |охолоджений,  |                    |             |                |
|       |заморожений,  |                    |             |                |
|       |солений,      |                    |             |                |
|       |копчений      |                    |             |                |
|       |              |Токсичні елементи:  |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |Свинець             |    0,1      |                |
|       |              |Кадмій              |    0,1      |                |
|       |              |Арсен               |    0,03     |                |
|       |              |ртуть               |    0,03     |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |Пестициди:          |             |                |
|       |              |гексахлорциклогексан|    0,2      |                |
|       |              |(альфа, бетта,      |             |                |
|       |              |гамма-ізомери)      |             |                |
|       |              |ДДТ та його         |    1,0      |                |
|       |              |метаболіти          |             |                |
|       |              |Антибіотики,        |             |                |
|       |              |од/г, не більше:    |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |тетрациклінова      |Не           |<0,01           |
|       |              |група               |допускається |чутливість      |
|       |              |                    |             |методу          |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |гризин              |Не           |<0,5            |
|       |              |                    |допускається |-"-             |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |цинкбацитрацин      |Не           |<0,02           |
|       |              |                    |допускається |-"-             |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |Радіонукліди,       |             |                |
|       |              |Бк/кг:              |             |                |
|       |              |цезій-137           |  100        |                |
|       |              |стронцій-90         |   50        |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |Мікробіологічні     |             |                |
|       |              |показники:          |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|1.1.5.1|Шпик          |КМАФАнМ, КУО в 1 г, |      4      |                |
|       |свинячий,     |не більше           |5 х 10       |                |
|       |охолоджений,  |                    |             |                |
|       |заморожений   |БГКП (колі-форми),  |    0,001    |                |
|       |несолений     |маса продукту (г), у|             |                |
|       |              |якому не            |             |                |
|       |              |допускаються        |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |Патогенні           |   25        |L.monocytogenes |
|       |              |мікроорганізми, у   |             |в 25 г не       |
|       |              |т. ч. сальмонели,   |             |допускається    |
|       |              |маса продукту       |             |                |
|       |              |(г), у якій не      |             |                |
|       |              |допускаються        |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|1.1.5.2|Продукти із   |КМАФАнМ, КУО в 1 г, |      3      |                |
|       |шпику         |не більше           |5 х 10       |                |
|       |свинячого та  |                    |             |                |
|       |грудинки      |БГКП (колі-форми),  |    1,0      |                |
|       |свинячої      |маса продукту (г), у|             |                |
|       |соленої,      |якому не            |             |                |
|       |копченої та   |допускаються        |             |                |
|       |копчено-      |                    |             |                |
|       |запеченої     |Сульфітредукуючі    |    0,1      |                |
|       |              |клостридії, маса    |             |                |
|       |              |продукту (г), у     |             |                |
|       |              |якому не            |             |                |
|       |              |допускаються        |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |Патогенні           |   25        |L.monocytogenes |
|       |              |мікроорганізми, у   |             |в 25 г не       |
|       |              |т. ч. сальмонели,   |             |допускається    |
|       |              |маса продукту       |             |                |
|       |              |(г), у якій не      |             |                |
|       |              |допускаються        |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|1.1.6  |М'ясо,        |Ветеринарне свідоцтво ф-2         |                |
|       |одержане від  |видається за умови дотримання     |                |
|       |забою         |власником тварини ветеринарно-    |                |
|       |тварин, які   |санітарних вимог та правил        |                |
|       |належать      |(своєчасне проведення             |                |
|       |громадянам    |профілактичних щеплень, інших     |                |
|       |України       |ветеринарно-санітарних            |                |
|       |              |заходів) та після проведення      |                |
|       |              |передзабійного ветеринарного      |                |
|       |              |огляду тварин і отримання         |                |
|       |              |відповідного ветеринарного        |                |
|       |              |документа, виданого               |                |
|       |              |спеціалістом державної            |                |
|       |              |установи ветеринарної             |                |
|       |              |медицини в установленому          |                |
|       |              |порядку                           |                |
|       |              |                                  |                |
|1.1.7  |М'ясо         |М'ясо охолоджене, що              |При виявлені    |
|       |охолоджене,   |імпортується, підлягає            |відхилень від   |
|       |що            |ветеринарно-санітарній            |допустимих      |
|       |імпортується  |експертизі за наявності           |норм м'ясо      |
|       |              |ветеринарного сертифіката         |підлягає        |
|       |              |країни-експортера згідно з        |дослідженню на  |
|       |              |відповідними нормативними         |всі показники,  |
|       |              |документами за показниками:       |що передбачені  |
|       |              |органолептичні - визначення       |ветеринарно-    |
|       |              |зовнішнього вигляду, кольору,     |санітарними     |
|       |              |консистенції, запаху, стану       |правилами.      |
|       |              |жиру, кісткового мозку,           |М'ясо, яке      |
|       |              |якості бульйону при пробі         |визнано         |
|       |              |варкою, ознак свіжого,            |недоброякісним  |
|       |              |охолодженого, замороженого,       |за органо-      |
|       |              |дефрастованого та повторно        |лептичними      |
|       |              |замороженого м'яса;               |показниками,    |
|       |              |фізико-хімічні - визначення       |подальшому      |
|       |              |летких жирних кислот, уміст       |дослідженню не  |
|       |              |аміно-аміачного азоту,            |підлягає        |
|       |              |реакція з міді сульфату;          |                |
|       |              |бактеріоскопічні дослідження;     |                |
|       |              |паразитологічні - яловичина       |                |
|       |              |досліджується на цистицеркоз,     |                |
|       |              |свинина, конина - на              |                |
|       |              |трихінельоз з негативним          |                |
|       |              |результатом                       |                |
|       |              |                    |             |                |
|1.2    |Ковбаси та    |Токсичні елементи:  |             |У дужках -      |
|       |кулінарні     |                    |             |дані для        |
|       |вироби з      |                    |             |спеціалізованих |
|       |м'яса та      |                    |             |продуктів       |
|       |птиці         |                    |             |дитячого        |
|       |              |                    |             |харчування      |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |свинець             |    0,5 (0,3)|                |
|       |              |кадмій              |    0,05     |                |
|       |              |                    |   (0,03)    |                |
|       |              |арсен               |    0,1      |                |
|       |              |ртуть               |    0,03     |                |
|       |              |мідь                |    5,0      |                |
|       |              |цинк                |   70,0      |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |Мікотоксини:        |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |афлатоксин В1       |    0,005    |                |
|       |              |Мікробіологічні     |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |показники:          |      3      |                |
|       |              |КМАФАнМ, КУО в 1 г, |1 х 10       |Ковбаси         |
|       |              |не більше           |             |варені,         |
|       |              |                    |             |сосиски,        |
|       |              |                    |             |сардельки,      |
|       |              |                    |             |ковбаси і       |
|       |              |                    |             |ковбаски        |
|       |              |                    |             |варені з м'яса  |
|       |              |                    |             |птиці для       |
|       |              |                    |             |дитячого        |
|       |              |                    |             |харчування,     |
|       |              |                    |             |ковбаса         |
|       |              |                    |             |ліверна яєчна   |
|       |              |                    |             |вищого сорту,   |
|       |              |                    |             |сальтисон       |
|       |              |                    |             |російський      |
|       |              |                    |             |вищого сорту,   |
|       |              |                    |             |бекон           |
|       |              |                    |             |пресований      |
|       |              |                    |           3 |                |
|       |              |                    |до 2,5 х 10  |Ковбаси варені  |
|       |              |                    |             |2-го сорту      |
|       |              |                    |        3    |                |
|       |              |                    |1,5 х 10-    |Ковбаса         |
|       |              |                    |      3      |ліверна         |
|       |              |                    |2 х 10       |звичайна 1-го   |
|       |              |                    |             |сорту           |
|       |              |                    |      3      |                |
|       |              |                    |2 х 10-      |Ковбаса         |
|       |              |                    |      3      |ліверна 2-го    |
|       |              |                    |5 х 10       |сорту           |
|       |              |                    |      3      |                |
|       |              |                    |1 х 10-      |Ковбаси         |
|       |              |                    |      3      |кров'яні        |
|       |              |                    |2 х 10       |                |
|       |              |                    |     3       |Сальтисон       |
|       |              |                    |2 х 10       |білий 1-го      |
|       |              |                    |             |сорту           |
|       |              |                    |      3      |                |
|       |              |                    |2 х 10       |Сальтисон       |
|       |              |                    |             |сірий 3-го      |
|       |              |                    |             |сорту           |
|       |              |                    |      2      |                |
|       |              |                    |5 х 10       |Окороки;        |
|       |              |                    |             |яловичина       |
|       |              |                    |             |пресована,      |
|       |              |                    |             |рулет з         |
|       |              |                    |             |яловичини в     |
|       |              |                    |             |упаковці і без  |
|       |              |                    |             |упаковки        |
|       |              |                    |      2      |                |
|       |              |                    |1 х 10-      |Буженина;       |
|       |              |                    |      2      |шинка в         |
|       |              |                    |2 х 10       |упаковці,       |
|       |              |                    |             |рулет           |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |БГКП (колі-форми),  |    1,0      |Крім ковбаси    |
|       |              |маса                |             |ліверної 2-го   |
|       |              |продукту (г),       |             |сорту,          |
|       |              |у якому не          |             |сальтисону      |
|       |              |допускаються        |             |білого 1-го     |
|       |              |                    |             |сорту і сірого  |
|       |              |                    |             |3-го сорту,     |
|       |              |                    |             |буженини та     |
|       |              |                    |             |шинки в         |
|       |              |                    |             |упаковці        |
|       |              |                    |    0,1      |Ковбаса         |
|       |              |                    |             |ліверна 2-го    |
|       |              |                    |             |сорту           |
|       |              |                    |    0,5      |Сальтисон       |
|       |              |                    |             |білий 1-го      |
|       |              |                    |             |сорту           |
|       |              |                    |    0,5      |Сальтисон       |
|       |              |                    |             |сірий 3-го      |
|       |              |                    |             |сорту           |
|       |              |                    |   10        |Буженина;       |
|       |              |                    |             |шинка в         |
|       |              |                    |             |упаковці,       |
|       |              |                    |             |рулет           |
|       |              |Сульфітредукуючі    |    0,01     |Крім ковбас і   |
|       |              |клостридії, маса    |             |ковбасок        |
|       |              |продукту (г), у     |             |варених із      |
|       |              |якому не            |             |м'яса птиці     |
|       |              |допускаються        |             |для дитячого    |
|       |              |                    |             |харчування,     |
|       |              |                    |             |сальтисонів,    |
|       |              |                    |             |окорока,        |
|       |              |                    |             |яловичини       |
|       |              |                    |             |пресованої,     |
|       |              |                    |             |рулету з        |
|       |              |                    |             |яловичини,      |
|       |              |                    |             |буженини та     |
|       |              |                    |             |шинки в         |
|       |              |                    |             |упаковці,       |
|       |              |                    |             |бекону          |
|       |              |                    |             |пресованого     |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |                    |    0,1      |Ковбаси і       |
|       |              |                    |             |ковбаски        |
|       |              |                    |             |варені з м'яса  |
|       |              |                    |             |птиці для       |
|       |              |                    |             |дитячого        |
|       |              |                    |             |харчування;     |
|       |              |                    |             |сальтисони      |
|       |              |                    |             |всіх сортів     |
|       |              |Патогенні           |   25        |                |
|       |              |мікроорганізми, у   |             |                |
|       |              |тому числі          |             |                |
|       |              |сальмонели, маса    |             |                |
|       |              |продукту (г), у     |             |                |
|       |              |якому не            |             |                |
|       |              |допускаються        |             |                |
|       |              |Staph. aureus,      |    1,0      |Для ковбас і    |
|       |              |маса продукту       |             |ковбасок        |
|       |              |(г), у якому не     |             |варених із      |
|       |              |допускаються        |             |м'яса птиці     |
|       |              |                    |             |дня дитячого    |
|       |              |                    |             |харчування      |
|       |              |Пестициди,          |             |                |
|       |              |радіонукліди за     |             |                |
|       |              |п. 1.1              |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|1.2.1  |Ковбасні та   |Ветеринарно-санітарний            |                |
|       |кулінарні     |контроль здійснюється через       |                |
|       |вироби з      |дослідження продукції на          |                |
|       |м'яса (у т. ч.|вміст токсичних елементів,        |                |
|       |з птиці)      |пестицидів, мікотоксинів,         |                |
|       |вітчизняного  |радіонуклідів один раз на         |                |
|       |виробництва   |квартал згідно з пунктами         |                |
|       |              |1.1-1.2. На фізико-хімічні        |                |
|       |              |та мікробіологічні показники      |                |
|       |              |м'ясо та ковбаси сирокопчені      |                |
|       |              |не рідше одного разу на           |                |
|       |              |місяць; ковбаси варені,           |                |
|       |              |сосиски, сардельки варено-        |                |
|       |              |копчені тощо не рідше одного      |                |
|       |              |разу на 10 днів                   |                |
|1.3    |Консерви      |                    |             |                |
|       |м'ясні та     |                    |             |                |
|       |м'ясо-рослинні|                    |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|1.3.1  |Консерви з    |Токсичні елементи:  |             |                |
|       |м'яса і птиці |                    |             |                |
|       |в скляній,    |                    |             |                |
|       |алюмінієвій та|                    |             |                |
|       |щільно-       |                    |             |                |
|       |стягнутій     |                    |             |                |
|       |жерстяній тарі|                    |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|       |              |свинець             |    0,5      |                |
|       |              |кадмій              |    0,05     |                |
|       |              |арсен               |    0,1      |                |
|       |              |ртуть               |    0,03     |                |
|       |              |мідь                |    5,0      |                |
|       |              |цинк                |   70,0      |                |
|       |              |Мікотоксини:        |             |                |
|       |              |афлатоксин В1       |    0,005    |                |
|       |              |Мікробіологічні     |             |Промислова      |
|       |              |показники:          |             |стерильність    |
|       |              |                    |             |декларується    |
|       |              |                    |      4      |виробником      |
|       |              |КМАФАнМ, КУО в 1 г, |2 х 10       |М'ясо птиці     |
|       |              |не більше           |      2      |пастеризоване   |
|       |              |                    |2 х 10       |Яловичина       |
|       |              |                    |             |пастеризована,  |
|       |              |                    |             |шинка рублена,  |
|       |              |                    |             |любительська    |
|       |              |Staph. aureus,      |    1,0      |                |
|       |              |маса продукту       |             |                |
|       |              |(г), у якому не     |             |                |
|       |              |допускаються        |             |                |
|       |              |Мезофільні          |    0,1      |                |
|       |              |сульфітредукуючі    |             |                |
|       |              |клостридії, маса    |             |                |
|       |              |продукту (г), у     |             |                |
|       |              |якому не            |             |                |
|       |              |допускаються        |             |                |
|       |              |Вас. cereus, маса   |    1,0      |                |
|       |              |продукту (г), у     |             |                |
|       |              |якому не            |             |                |
|       |              |допускаються        |             |                |
|       |              |Патогенні           |   25        |                |
|       |              |мікроорганізми, у   |             |                |
|       |              |тому числі          |             |                |
|       |              |сальмонели, маса    |             |                |
|       |              |продукту (г), у     |             |                |
|       |              |якому не            |             |                |
|       |              |допускаються        |             |                |
|       |              |Пестициди,          |             |                |
|       |              |радіонукліди за     |             |                |
|       |              |п. 1.1              |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|1.3.2  |Консерви з    |Токсичні елементи:  |             |                |
|       |м'яса й       |                    |             |                |
|       |птиці в       |                    |             |                |
|       |збірній       |                    |             |                |
|       |жерстяній тарі|                    |             |                |
|       |              |свинець             |    1,0      |                |
|       |              |кадмій              |    0,1      |                |
|       |              |арсен               |    0,1      |                |
|       |              |ртуть               |    0,03     |                |
|       |              |мідь                |    5,0      |                |
|       |              |цинк                |   70,0      |                |
|       |              |олово               |  200,0      |                |
|       |              |Мікотоксини:        |             |                |
|       |              |афлатоксин В1       |    0,005    |                |
|       |              |Пестициди,          |             |                |
|       |              |радіонукліди за     |             |                |
|       |              |п. 1.1              |             |                |
|       |              |Мікробіологічні     |             |                |
|       |              |показники за        |             |                |
|       |              |п. 1.3.1            |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|1.4    |Субпродукти   |Токсичні елементи:  |             |                |
|       |сільсько-     |                    |             |                |
|       |господарських |                    |             |                |
|       |тварин та     |                    |             |                |
|       |птиці         |                    |             |                |
|       |              |свинець             |    0,6      |                |
|       |              |кадмій              |    0,3      |                |
|       |              |арсен               |    1,0      |                |
|       |              |ртуть               |    0,1      |                |
|       |              |мідь                |   20,0      |                |
|       |              |цинк                |  100,0      |                |
|       |              |Мікотоксини:        |             |                |
|       |              |афлатоксин В1       |    0,005    |                |
|       |              |Пестициди,          |             |                |
|       |              |радіонукліди за     |             |                |
|       |              |п. 1.1              |             |                |
|       |              |                    |             |                |
|1.4.1  |Нирки та      |Токсичні елементи:  |             |                |
|       |продукти їх   |                    |             |                |
|       |переробки     |                    |             |                |
|       |              |свинець             |    1,0      |                |
|       |              |кадмій              |    1,0      |                |
|       |              |миш'як              |    1,0      |                |
|       |              |ртуть               |    0,2      |                |
|       |              |мідь                |   20,0      |                |
|       |              |цинк                |  100,0      |                |
|       |              |Мікотоксини:        |             |                |
|       |              |афлатоксин В1       |    0,005    |                |
|       |              |Пестициди,          |             |                |
|       |              |радіонукліди за     |             |                |
|       |              |п. 1.1              |             |                |
|       |              |                    |             |                |






  нагору   |   наступна

головна  •  гостьова  •  мапа сайту  •  архів  •  про сайт

новини публікації довідники законодавство препарати ветслужба

Наша кнопка

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Власність VET.in.UA © 2005 - 2014. Всі права захищені.
При використанні матеріалів сайту обов'язкове активне посилання:
"Ветеринарний інформаційний ресурс України"

Ідея, дизайн та підтримка адміністрації проекту. Запрошуємо фахівців для участі в проекті. На Ваші пропозиції, зауваження та матеріали чекаємо електронною поштою. Ресурс є незалежним проектом і поновлюється за мірою можливості. Реклама на сайті.

Дата останнього поновленння документа: 02.01.2007


Свежая информация доставка груза по москве тут.